Marcel Witte

Van jongs af aan is tekenen al mijn grote hobby. Vele schetsboeken vulde ik met tekeningen van voornamelijk dieren. Diverse personen dachten dan ook die gaat naar de kunstacademie, maar ik dacht daar anders over. Al vanaf de kleuterschool was voor mij één ding duidelijk; ik wilde boswachter worden. Tekenen kon ik erbij houden als hobby.

Marcel

Uiteindelijk ben ik geen boswachter geworden. Ik ben verder gaan studeren en heb mij meer toegelegd op het ontwerpen en inrichten van het landschap. Met tekenen ben ik echter nooit opgehouden. Tijdens mijn studie en werk werden verslagen en rapporten voorzien van diverse tekeningen. Naar aanleiding daarvan werd ik gevraagd voor het maken van illustraties en dit heeft zich in de loop der tijd flink uitgebreid. Ik kon van mijn hobby mijn werk maken en naast mijn vaste baan werd ik freelance illustrator.

Daarnaast heb ik verschillende schilderijen gemaakt voor familie en vrienden. Dit waren voornamelijk realistische schilderijen van landschap en dieren. Al geruime tijd liep ik echter met het idee om andere werken te maken. Werken die een mix vormen tussen hedendaagse kunst (kleur, vormen en lijnen) en het oude realisme (gedetailleerd) In 2003 heb ik hiermee een begin gemaakt en sinds 2004 ben ik full-time kunstenaar.

Marcel witte foto vosje