Over Galerie De Bisschop

De voormalige koestal van boerderij ‘De Bisschop’ is in 2002 stijlvol verbouwd tot galerie. In de galerie maar ook op het erf is er een doorlopende expositie van eigen werk. In combinatie daarmee zijn er meerdere keren per jaar thema-exposities waarbij onder meer het dier óók op het doek centraal staat.

Mariette Schouten Diest houdt zich sinds 1985 bezig met het maken van beelden, in eerste instantie in keramiek maar sinds 1990 ook in brons en de laatste jaren bijna uitsluitend in brons.

Mariette over haar werk: “Als boerendochter ben ik opgegroeid met dieren en de natuur. Op het moment dat ik ging boetseren, in 1987, was het dan ook geen verrassing dat dieren mijn grootste inspiratiebron zouden zijn: boerderijdieren, in- en uitheemse dieren en vooral vogels observeer ik met genoegen. In mijn atelier diep ik ze op uit mijn geheugen en probeer ze al boetserend tot ‘leven’ te wekken. Dát moment van ‘contact’ maakt mij blij!! Alleen het gieten van mijn beelden laat ik over aan de brons-gieter maar de afwerking en het patineren neem ik graag zelf ter hand.”