2 september – 25 november 2018, Jerry Harberink

Kunstenaar Jerry Harberink maakt miniaturen van oude historische gevels. Stel u voor een prachtig oud Amsterdams grachtenpand op een formaat van 10 bij 20 centimeter! Niet van gips of porcelein , maar in de echte natuurlijke materialen, hout, steen, cement van het werkelijke pand. Of de oude gevel van een boerderij uit de Weerribben met achterstallig onderhoud of juist piekfijn gerestaureerd.

Door zijn jarenlange ervaring en groot gevoel voor kleur en architectuur geeft Harberink de sfeer weer van de gevel van een niet meer bestaande stadsboerderij aan de hand van archiefmateriaal of de ingetogen voornaamheid van een oud landgoed in Wassenaar. Maar ook de gevel van uw eigen huis of uw tweede huis waarbij hij u graag adviseert omtrent uitvoering eneventueel de bijpassende omlijsting.

Naast de vele mogelijkheden wat betreft het inlijsten heeft Harberink sinds kort een geheel nieuwe manier van presenteren ontwikkeld van zijn werk. De kleine gevel wordt gezet op een spieraam met linnen bespanning. nadat het spieraam in formaten van 20/20 tot 23/40 centimeter eerst op kleur is gebracht in overeenstemming met het kleine object. Zonder enige omlijsting.

De expositie van zijn werk van 2 september tot 25 november in Galerie ‘De Bisschop‘ in Hummelo geeft hiervan meerdere prachtige voorbeelden.